Isolatie Sint Jansklooster

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint Jansklooster? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je diverse informatie over isolatie Sint Jansklooster. We gaan aan de slag met zaken als warmtereflecterende folie en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-sint-jansklooster-8326

 • Een flink lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Minder impact op het milieu
 • Meer stilte in huis
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8326
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref jij de meest populaire onderdelen om je woning in Sint Jansklooster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint Jansklooster is voordeling (al vanaf +/- € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per 12 maanden (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Sint Jansklooster kost zo’n €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. De potentiële besparing ligt op €800 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Dit levert op om en nabij €850 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verschillende alternatieve oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sint Jansklooster (maart 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Woning Sint Jansklooster isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 op jaarbasis. Hierna berekenen we de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Sint Jansklooster. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3250)
€855
(€6950)
€1080
(€8250)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€255
(€2400)
€375
(€2950)
Spouwmuur€330
(€1750)
€610
(€2775)
€845
(€3450)
HR++ glas€210
(€2325)
€260
(€3400)
€370
(€4500)
isolatie sint-jansklooster 8326

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Sint Jansklooster?

Waarom mijn woning in Sint Jansklooster isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475 en besparen tot €335 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Met hulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 20% van de kosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Sint Jansklooster een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de status in maart 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Sint Jansklooster. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Sint Jansklooster wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint Jansklooster voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Sint Jansklooster. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen