Isolatie Regio Overijssel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Overijssel? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals je spouwmuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je waardevolle informatie over isolatie Overijssel. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van de vliering en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-overijssel-overijssel

  • Maandelijkse lagere energiekosten
  • Een optimaal binnenklimaat
  • Minder CO-2 belasting
  • Je kunt veel zelf doen
  • Hogere waarde van jouw huis

Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop lees jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Overijssel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Overijssel is interessant (vanaf € 990 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €240 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven bedragen zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Overijssel kost +/- €5100. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Daarmee bespaar je ongeveer €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

kennen we diverse mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste opties.

  • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
  • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
  • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
  • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
  • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk de mogelijkheden in Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Kampen, Oldenzaal, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst, Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand, Wierden, Zwartewaterland, Zwolle.