Isolatie Zuidveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zuidveen? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen als isolatie van de schuur en tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Zuidveen. We staan stil bij thema’s als je spouwmuur isoleren en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zuidveen-8343

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig klimaat in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Beter energielabel

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina lees jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Zuidveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zuidveen is goedkoop (vanaf zo’n € 950 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn zo’n €1900 en de winst ligt rond de €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zuidveen kost ongeveer €4550. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12900. Het rendement is plusminus €890 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er allerlei rendabele uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zuidveen (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Woning Zuidveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zuidveen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€705
(€7450)
€920
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€245
(€2250)
€365
(€3350)
Spouwmuur€210
(€1725)
€700
(€2750)
€920
(€3575)
HR++ glas€205
(€2675)
€325
(€3800)
€375
(€4650)
isolatie zuidveen 8343

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zuidveen?

Waarom mijn woning in Zuidveen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en geeft een besparing van €350 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Formido, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zuidveen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Zuidveen. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zuidveen wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zuidveen voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Zuidveen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen