Isolatie Steenwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Steenwijk? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Steenwijk. Je kunt denken aan vraagstukken over de schuur isoleren en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-steenwijk-8331

 • Besparen op energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Brandbeschermend
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8331
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest toegepaste acties om jullie woning in Steenwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Steenwijk kan erg voordelig (vanaf zo’n € 730 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per 12 maanden (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Steenwijk kost doorgaans €5450. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Hiermee bespaar je pakweg €970 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Steenwijk (maart 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Steenwijk isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. De besparing komt neer op €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Steenwijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€845
(€5350)
€1230
(€8400)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€205
(€1600)
€370
(€3350)
Spouwmuur€315
(€1250)
€530
(€1975)
€845
(€3075)
HR++ glas€195
(€2350)
€335
(€3375)
€365
(€4725)
isolatie steenwijk 8331

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Steenwijk?

Waarom mijn woning in Steenwijk isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo, Karwei, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Dankzij opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 25 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Steenwijk extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor opties in maart 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Steenwijk. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Steenwijk wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Steenwijk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Steenwijk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen