Isolatie Giethoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Giethoorn? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder check je belangrijke informatie over isolatie Giethoorn. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van schuine dak en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-giethoorn-8355

 • Snelle terugverdientijd
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8355
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna tref je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Giethoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Giethoorn is goed te betalen (vanaf plusminus € 740 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1800 en het rendement ligt op zo’n €200 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Giethoorn kost plusminus €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13400. Daarmee bespaar je grofweg €810 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we diverse interessante vormen. Hierna bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Giethoorn (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Woning Giethoorn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 op jaarbasis. Hieronder berekenen we de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Giethoorn. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3500)
€765
(€7000)
€1220
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€225
(€1550)
€305
(€3200)
Spouwmuur€360
(€850)
€710
(€2500)
€890
(€3375)
HR++ glas€235
(€2825)
€330
(€3825)
€360
(€5225)
isolatie giethoorn 8355

Interessante Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Giethoorn?

Waarom mijn woning in Giethoorn isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700 en dat levert gemiddeld op €205 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier zie je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door te profiteren van een subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 25% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Giethoorn een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Giethoorn. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Giethoorn wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Giethoorn voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Giethoorn. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen