Isolatie Tuk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Tuk? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering zoals isolatie van de buitengevel of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je belangrijke informatie over isolatie Tuk. Je kunt denken aan thema’s als tochtbanden en R-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-tuk-8334

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8334
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand lees jij de interessantste methodes om je woning in Tuk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tuk is voordeling (rond de € 750 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen liggen rond €1975 en het resultaat is zo’n €260 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Tuk kost doorgaans €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12700. Dit levert op ong. €970 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we diverse mogelijke alternatieven. Hieronder behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Tuk (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Woning Tuk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Tuk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€665
(€5400)
€1210
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€265
(€1850)
€395
(€3000)
Spouwmuur€295
(€1575)
€440
(€2425)
€935
(€3600)
HR++ glas€195
(€2350)
€275
(€3075)
€410
(€4450)
isolatie tuk 8334

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over de isolatiespecialist in Tuk?

Waarom mijn woning in Tuk isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100, dat betekent een winst van 335, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Met behulp van subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 25 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Tuk een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Tuk. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Tuk wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Tuk voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Tuk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond wooncomfort en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen