Isolatie Hardenberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hardenberg? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld dakisolatie en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Hardenberg. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hardenberg-7771

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezond wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7771
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de populairste acties om jouw woning in Hardenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hardenberg is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 890 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1800 en het bespaart circa €215, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hardenberg kost plusminus €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Hiermee bespaar je grofweg €980 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog enkele populaire oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Hardenberg (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een duurzame samenleving? Woning Hardenberg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiebedrijf in Hardenberg. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3750)
€855
(€6600)
€990
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€215
(€1750)
€385
(€2850)
Spouwmuur€185
(€1150)
€590
(€2675)
€845
(€3475)
HR++ glas€210
(€2575)
€270
(€3925)
€440
(€5075)
isolatie hardenberg 7771

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Hardenberg?

Waarom mijn woning in Hardenberg isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Engie en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, waarbij u een besparing realiseert van €220 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Formido, Karwei, Hubo, Multimate, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 15% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Hardenberg een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hardenberg. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Hardenberg wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hardenberg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Hardenberg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen