Isolatie Slagharen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Slagharen? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen als buitenmuren isoleren of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Slagharen. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en ventilatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-slagharen-7776

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder impact op het milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7776
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Slagharen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Slagharen kan erg voordelig (plusminus € 900 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per 12 maanden (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De prijzen fluctueren rond de €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Slagharen kost zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Het rendement is pakweg €780 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Slagharen (maart 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijk een energiebewuste wereld? Woning Slagharen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Op deze pagina check je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Slagharen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€825
(€7250)
€970
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€200
(€2350)
€380
(€3300)
Spouwmuur€325
(€1050)
€540
(€2300)
€835
(€3275)
HR++ glas€230
(€2925)
€260
(€4075)
€425
(€4850)
isolatie slagharen 7776

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Slagharen?

Waarom mijn woning in Slagharen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375 en dat levert gemiddeld op €230 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Slagharen een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor opties in maart 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Slagharen. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Via onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Slagharen wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Slagharen voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Slagharen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een prettig binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen