Isolatie Bruchterveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bruchterveld? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering als isolatie van de zolder en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl lees je handige informatie over isolatie Bruchterveld. We bespreken vraagstukken over isolatie binnenkant gevel en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-bruchterveld-7695

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7695
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina check je de interessantste manieren om een woning in Bruchterveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bruchterveld is voordeling (al vanaf € 970 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €235 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, dekens, glaswol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bruchterveld kost gemiddeld €5050. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1020. De besparing loopt op tot €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het rendement is ong. €920 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er meerdere populaire alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Bruchterveld (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Bruchterveld isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 op jaarbasis. Hierna vind je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Bruchterveld. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4350)
€705
(€6900)
€1200
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€255
(€2300)
€390
(€2750)
Spouwmuur€230
(€825)
€690
(€2375)
€905
(€3000)
HR++ glas€235
(€2475)
€280
(€3300)
€405
(€4850)
isolatie bruchterveld 7695

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Bruchterveld?

Waarom mijn woning in Bruchterveld isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Energiedirect en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en geeft een besparing van €315 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je praktische info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Multimate, Hubo, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Bruchterveld extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Bruchterveld. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Bruchterveld wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bruchterveld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Bruchterveld. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen