Isolatie Holthone

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Holthone? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering als bijv. het dak isoleren en isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Holthone. Denk aan vraagstukken over de vloer isoleren en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-holthone-7779

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7779
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Holthone te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Holthone is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 880 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Holthone kost je zo’n €4700. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. De winst is plusminus €840, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we diverse vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste opties.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Holthone (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Holthone isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Holthone. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3150)
€795
(€4650)
€1070
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€170
(€2000)
€380
(€3550)
Spouwmuur€340
(€1550)
€590
(€2725)
€850
(€3575)
HR++ glas€230
(€1850)
€325
(€3125)
€430
(€5175)
isolatie holthone 7779

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Holthone?

Waarom mijn woning in Holthone isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400, waarbij u een besparing realiseert van €255, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door opties voor subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Holthone een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Holthone. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Holthone wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Holthone voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Holthone. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen