Isolatie Bergentheim

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bergentheim? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl ontdek je nuttige informatie over isolatie Bergentheim. We gaan aan de slag met topics als de spouw isoleren en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bergentheim-7691

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7691
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk jij de populairste acties om jouw woning in Bergentheim te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bergentheim is goed te betalen (om en nabij de € 990 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1600 en de winst ligt rond de €245 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, steenwol, dekens, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bergentheim kost gemiddeld €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11800. Daarmee bespaar je grofweg €870 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bergentheim (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Woning Bergentheim isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 op jaarbasis. Onderstaand bekijk je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Bergentheim. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3200)
€745
(€5650)
€970
(€8550)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€265
(€1650)
€360
(€3050)
Spouwmuur€275
(€1725)
€650
(€2150)
€795
(€3525)
HR++ glas€250
(€2350)
€310
(€3025)
€425
(€4575)
isolatie bergentheim 7691

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Bergentheim?

Waarom mijn woning in Bergentheim isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000 en dat levert gemiddeld op €220 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25% van de offerte mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Bergentheim een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Bergentheim. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Bergentheim wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bergentheim voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Bergentheim. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een optimaal binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen