Isolatie Dalfsen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dalfsen? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een paar maatregelen zoals schuin dak isoleren en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Dalfsen. We bespreken onderwerpen als de spouwmuur isoleren en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-dalfsen-7720

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7720
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees jij de interessantste onderdelen om je woning in Dalfsen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Dalfsen kan erg voordelig (vanaf plusminus € 990 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €245 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1925 en je bespaart al snel €250 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Dalfsen kost gemiddeld €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Het rendement is circa €780 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog enkele alternatieve oplossingen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dalfsen (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige toekomst? Woning Dalfsen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Dalfsen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3750)
€685
(€7000)
€1110
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€290
(€2500)
€360
(€2850)
Spouwmuur€400
(€900)
€720
(€2600)
€895
(€3000)
HR++ glas€245
(€2125)
€290
(€3675)
€355
(€4775)
isolatie dalfsen 7720

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Dalfsen?

Waarom mijn woning in Dalfsen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000 en besparen tot €310 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dalfsen

Met hulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n een kwart van de tarieven mag je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Dalfsen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dalfsen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dalfsen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Dalfsen. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Dalfsen wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Dalfsen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Dalfsen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen