Isolatie Radewijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Radewijk? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van schuine dak of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Radewijk. Je kunt denken aan vraagstukken over tussenwanden isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-radewijk-7791

 • Flinke besparing
 • Minder last van trek en tocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Reductie geluid
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7791
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Radewijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Radewijk kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 780 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen fluctueren rond de €1650 en het resultaat is zo’n €250 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Radewijk kost zo’n €5800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Het rendement is pakweg €850 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verschillende populaire oplossingen. Hierna praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Radewijk (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere wereld? Woning Radewijk isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 p/jaar. Op deze website komen we met de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Radewijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3150)
€665
(€5200)
€990
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€240
(€2000)
€400
(€3200)
Spouwmuur€350
(€1475)
€540
(€2300)
€890
(€3350)
HR++ glas€205
(€2025)
€305
(€3975)
€435
(€4525)
isolatie radewijk 7791

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Radewijk?

Waarom mijn woning in Radewijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Hornbach, Praxis, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Met hulp van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Radewijk een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Radewijk. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Radewijk wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Radewijk voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Radewijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen