Isolatie Anevelde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Anevelde? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Anevelde. We staan stil bij zaken als isolatie van binnenmuren en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-anevelde-7785

 • Supersnel terugverdient
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder storende geluiden
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7785
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind jij de aantrekkelijkste stappen om een woning in Anevelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Anevelde is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 950 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €210 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1850 en je bespaart al snel €280 p/jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Anevelde kost zo’n €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Het rendement is plusminus €920 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we meerdere rendabele werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Anevelde (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of een duurzame wereld? Woning Anevelde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2075 m3. Dat is dus al gauw €1150 p/jaar. Onderstaand komen we met de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Anevelde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3250)
€745
(€7450)
€1050
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€295
(€2100)
€325
(€3050)
Spouwmuur€355
(€1575)
€520
(€2750)
€805
(€3150)
HR++ glas€210
(€2825)
€315
(€4250)
€385
(€4550)
isolatie anevelde 7785

Plaatsen in de omgeving:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Vragen voor een isolatiespecialist in Anevelde?

Waarom mijn woning in Anevelde isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725 en besparen tot €245 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Formido, Hubo, Karwei, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Via (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Anevelde een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Anevelde. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Anevelde wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Anevelde voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Anevelde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een warm en comfortabel huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen