Isolatie Loozen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Loozen? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Loozen. We gaan aan de slag met zaken als isolatie buitenkant gevel en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-loozen-7778

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond binnenklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder last van lawaai van straat
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7778
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek jij de populairste manieren om jouw woning in Loozen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Loozen is goed te betalen (plusminus € 820 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €220 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €200, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Loozen kost zo’n €5900. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Het rendement is al snel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12200. Hiermee bespaar je ongeveer €900, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we diverse interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Loozen (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en ook een energiezuinige wereld? Woning Loozen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 (jaarlijks). Onderstaand vind je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Loozen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3800)
€885
(€7050)
€1150
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€170
(€1850)
€365
(€3350)
Spouwmuur€280
(€1725)
€620
(€2150)
€830
(€3275)
HR++ glas€225
(€2225)
€320
(€3300)
€395
(€5075)
isolatie loozen 7778

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Loozen?

Waarom mijn woning in Loozen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975, waarbij u een besparing realiseert van €260, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke klussen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Karwei, Formido, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Loozen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Loozen. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Loozen wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Loozen voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Loozen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen