Isolatie Holtheme

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Holtheme? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Holtheme. Bijvoorbeeld items als de spouw isoleren en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-holtheme-7787

 • Lagere stookkosten
 • Meer controle in de woning
 • Een verantwoorde keuze
 • Maak je huis stiller
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7787
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Holtheme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Holtheme is betaalbaar (al vanaf € 860 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €200 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Holtheme kost je zo’n €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1110. De besparing loopt op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13500. De winst is ong. €950 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Holtheme (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere toekomst? Woning Holtheme isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. De besparing komt neer op €975 per jaar. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Holtheme. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€765
(€5350)
€1180
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€225
(€2300)
€355
(€2850)
Spouwmuur€320
(€950)
€450
(€2400)
€830
(€3025)
HR++ glas€230
(€2175)
€305
(€3975)
€355
(€5250)
isolatie holtheme 7787

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Holtheme?

Waarom mijn woning in Holtheme isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Delta of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, dat betekent een winst van 290 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis, Gamma, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 20% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Holtheme een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Holtheme. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Holtheme wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Holtheme voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Holtheme. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen