Isolatie Den Velde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Den Velde? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Den Velde. We bespreken zaken als dakkapel isoleren en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-den-velde-7786

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Meer controle in de woning
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7786
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de populairste stappen om jouw woning in Den Velde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Den Velde is goed te betalen (vanaf plusminus € 870 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 (jaarlijkst, prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn ongeveer €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Den Velde kost zo’n €4450. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De potentiële besparing ligt op €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Het voordeel is pakweg €930 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verscheidene alternatieve mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Den Velde (maart 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Den Velde isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per 12 maanden. Op deze website vind je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Den Velde. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€585
(€5950)
€970
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€240
(€1650)
€325
(€3300)
Spouwmuur€210
(€1450)
€490
(€2425)
€920
(€3200)
HR++ glas€205
(€2925)
€290
(€3975)
€370
(€4775)
isolatie den-velde 7786

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Den Velde?

Waarom mijn woning in Den Velde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, waarbij u een besparing realiseert van €350 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Via (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Den Velde een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Den Velde. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Den Velde wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Den Velde voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Den Velde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen