Isolatie Anerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Anerveen? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Anerveen. Bijvoorbeeld onderwerpen als warmtereflecterende folie en K-waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-anerveen-7788

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezond binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7788
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand vind jij de interessantste manieren om je woning in Anerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Anerveen is aantrekkelijk (om en nabij de € 790 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €260 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1700 en het rendement ligt op zo’n €230, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Anerveen kost plusminus €5700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Daarmee bespaar je grofweg €930, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we allerlei aantrekkelijke alternatieven. Hierna beoordelen we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Anerveen (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Anerveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2025 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Anerveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3450)
€625
(€6800)
€990
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€205
(€2300)
€360
(€2700)
Spouwmuur€210
(€1050)
€500
(€2400)
€780
(€3350)
HR++ glas€190
(€1825)
€315
(€3450)
€435
(€5200)
isolatie anerveen 7788

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Anerveen?

Waarom mijn woning in Anerveen isoleren?

Een goede woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000, waarbij u een besparing realiseert van €260 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Praxis, Karwei, Formido, Hubo, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Met hulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 15% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Anerveen een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Anerveen. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Anerveen wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Anerveen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Anerveen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen