Isolatie Dedemsvaart

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Dedemsvaart? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hierna check je handige informatie over isolatie Dedemsvaart. Denk aan zaken als isolatie van binnenmuren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-dedemsvaart-7701

 • Snelle terugverdientijd
 • Einde van vochtproblemen
 • Groene investering
 • Kan snel aangebracht worden
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7701
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check jij de populairste acties om jullie woning in Dedemsvaart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Dedemsvaart is financieel toegankelijk (plusminus € 780 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €185 per 12 maanden (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1675 en je bespaart al snel €235, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Dedemsvaart kost +/- €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1090. De potentiële besparing ligt op €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. De winst is grofweg €800 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we allerlei alternatieve oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dedemsvaart (maart 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Dedemsvaart isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Dedemsvaart. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3200)
€655
(€5100)
€1090
(€9500)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€220
(€2300)
€310
(€3350)
Spouwmuur€270
(€1325)
€570
(€2725)
€890
(€3625)
HR++ glas€220
(€2375)
€315
(€4150)
€450
(€5375)
isolatie dedemsvaart 7701

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Dedemsvaart?

Waarom mijn woning in Dedemsvaart isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Energiedirect of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825 en geeft een besparing van €225 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Dedemsvaart een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Dedemsvaart. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Dedemsvaart wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Dedemsvaart voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Dedemsvaart. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangename warme woning en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen