Isolatie Twenterand

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Twenterand? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering als bijv. isolatie van de bodem en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Twenterand. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-twenterand-7676

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check jij de meest interessante onderdelen om je woning in Twenterand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Twenterand kan erg voordelig (ongeveer € 720 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €235 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Twenterand kost je zo’n €5700. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Daarmee bespaar je pakweg €890 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. Hieronder behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Twenterand (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Twenterand isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 op jaarbasis. Hieronder tref je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Twenterand. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€705
(€4500)
€910
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€205
(€2000)
€400
(€3400)
Spouwmuur€180
(€1450)
€630
(€2475)
€840
(€3150)
HR++ glas€245
(€2850)
€295
(€3625)
€430
(€4575)
isolatie twenterand 7676

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Vragen voor een isolatiespecialist in Twenterand?

Waarom mijn woning in Twenterand isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950 en geeft een besparing van €340, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Hubo, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Twenterand

Via subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Twenterand een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.twenterand.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Twenterand
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Twenterand. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Twenterand wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Twenterand voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Twenterand. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen