Isolatie Ane

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ane? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering als bijv. isolatie van de binnengevel of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Ane. Je kunt denken aan items als isolatie van de schuur en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-ane-7784

 • Lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7784
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check jij de meest toegepaste methodes om een woning in Ane te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ane kan erg voordelig (plusminus € 950 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1625 en je bespaart al snel €190 p/jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, icynene, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ane kost om en nabij de €5050. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het rendement is al snel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Daarmee bespaar je ong. €910, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog enkele alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Ane (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en een bewuste maatschappij? Woning Ane isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2725 m3. Dat is dus al gauw €1050 (jaarlijks). Onderstaand komen we met de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Ane. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3300)
€685
(€6400)
€1000
(€9350)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€180
(€2300)
€335
(€3300)
Spouwmuur€330
(€950)
€560
(€2475)
€895
(€3500)
HR++ glas€200
(€1875)
€280
(€3525)
€350
(€5025)
isolatie ane 7784

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Ane?

Waarom mijn woning in Ane isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Praxis, Hubo, Formido, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de onkosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Ane een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ane. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ane wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ane voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ane. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen