Isolatie Coevorden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Coevorden? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als de gevel isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Coevorden. We bespreken items als isolatie van de binnengevel en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-coevorden-7741

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettig binnenklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Meer stilte in huis
 • Erkende uitvoerders

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7741
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna bekijk je de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Coevorden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Coevorden kan zeer goedkoop (rond de € 820 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Coevorden kost je zo’n €4450. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11800. Dit levert op circa €980 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0noemen we nog een aantal rendabele vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Coevorden (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Coevorden isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2850 m3. Dat komt neer op €1075 op jaarbasis. Op deze website komen we met de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Coevorden. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3700)
€715
(€6850)
€980
(€9700)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€290
(€1550)
€320
(€3400)
Spouwmuur€205
(€1225)
€700
(€2000)
€825
(€3525)
HR++ glas€195
(€2475)
€265
(€4075)
€390
(€4850)
isolatie coevorden 7741

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Coevorden?

Waarom mijn woning in Coevorden isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en geeft een besparing van €340 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, Multimate, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Coevorden

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Coevorden een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.coevorden.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Coevorden
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Coevorden. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Coevorden wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Coevorden voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Coevorden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen