Isolatie Venebrugge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Venebrugge? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals isolatie van de gevel of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Venebrugge. Bijvoorbeeld topics als isolatie buitenkant gevel en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-venebrugge-7792

 • Significant lagere energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7792
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Venebrugge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Venebrugge is voordeling beginnend bij € 710 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €290 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Venebrugge kost doorgaans €4800. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. De potentiële besparing ligt op €860 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12200. Daarmee bespaar je pakweg €970 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we meerdere mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Venebrugge (maart 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Woning Venebrugge isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. Dat komt neer op €1350 op jaarbasis. Hierna check je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Venebrugge. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3550)
€825
(€5150)
€980
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€245
(€2600)
€355
(€2850)
Spouwmuur€220
(€900)
€420
(€2150)
€930
(€3400)
HR++ glas€240
(€2975)
€320
(€4150)
€450
(€4650)
isolatie venebrugge 7792

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Venebrugge?

Waarom mijn woning in Venebrugge isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en dat bespaart tot €270, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Venebrugge een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor opties in maart 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Venebrugge. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Venebrugge wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Venebrugge voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Venebrugge. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen