Isolatie Diffelen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Diffelen? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van binnenmuren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Diffelen. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van schuine dak en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-diffelen-7795

 • Supersnel terugverdient
 • Bescherm tegen vocht
 • Milieubewuste keuze
 • Stiller in de woning
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7795
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna check je de interessantste werkzaamheden om je woning in Diffelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Diffelen is financieel toegankelijk (ongeveer € 980 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €255 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, steenwol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Diffelen kost +/- €5450. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Je profiteert van grofweg €950 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Diffelen (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een bewuste samenleving? Woning Diffelen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Diffelen. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3550)
€705
(€6600)
€1020
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€235
(€2050)
€395
(€3450)
Spouwmuur€205
(€1100)
€480
(€2075)
€950
(€3075)
HR++ glas€215
(€2225)
€270
(€3775)
€385
(€4700)
isolatie diffelen 7795

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Diffelen?

Waarom mijn woning in Diffelen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925 en dat levert gemiddeld op €275 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Hornbach, Formido, Praxis, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Diffelen een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Diffelen. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Diffelen wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Diffelen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Diffelen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen