Isolatie Tubbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Tubbergen? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie binnenkant gevel en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Tubbergen. We zoomen in op onderwerpen als je dak isoleren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-tubbergen-7651

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7651
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl lees jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Tubbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tubbergen is financieel toegankelijk (al vanaf € 900 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten fluctueren rond de €2000 en de potentiële besparing ligt op €205 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, steenwol, folie, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tubbergen kost om en nabij de €5650. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het rendement is pakweg €750 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook onderscheiden we allerlei interessante oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Tubbergen (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende wereld? Woning Tubbergen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar. Op deze website komen we met de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Tubbergen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€685
(€5500)
€1150
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€225
(€2350)
€340
(€3600)
Spouwmuur€380
(€1675)
€480
(€2275)
€940
(€3500)
HR++ glas€200
(€2725)
€320
(€4100)
€415
(€5400)
isolatie tubbergen 7651

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Tubbergen?

Waarom mijn woning in Tubbergen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en geeft een besparing van €280 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide acties als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Multimate, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Via subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Tubbergen een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Tubbergen. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Tubbergen wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tubbergen voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Tubbergen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen