Isolatie Schuinesloot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Schuinesloot? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie van platte dak of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Schuinesloot. Bijvoorbeeld topics als naden en kieren dichten en Rc-waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-schuinesloot-7777

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7777
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Schuinesloot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Schuinesloot is goed te betalen (al vanaf +/- € 860 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn ongeveer €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €205 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Schuinesloot kost je zo’n €5700. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. De potentiële besparing ligt op €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12200. Het rendement is plusminus €890, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog enkele populaire opties. In het volgende overzicht praten we over de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schuinesloot (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige wereld? Woning Schuinesloot isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De besparing komt neer op €1300 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Schuinesloot. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3650)
€655
(€6150)
€1130
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€265
(€2600)
€335
(€2750)
Spouwmuur€300
(€1525)
€460
(€2675)
€925
(€3100)
HR++ glas€190
(€2650)
€280
(€4250)
€375
(€4975)
isolatie schuinesloot 7777

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Schuinesloot?

Waarom mijn woning in Schuinesloot isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en besparen tot €230 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan check je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina ontdek je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Formido, Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Schuinesloot een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Schuinesloot. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Schuinesloot wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Schuinesloot voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Schuinesloot. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen