Isolatie Balkbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Balkbrug? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering als isolatie van de bodem en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Balkbrug. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-balkbrug-7707

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7707
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna tref jij de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Balkbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Balkbrug kan erg voordelig (plusminus € 770 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €215, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Balkbrug kost zo’n €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1060. Het rendement is al snel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11500. Dit levert op ongeveer €900 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we nog enkele rendabele oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Balkbrug (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Woning Balkbrug isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Balkbrug. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3350)
€875
(€5250)
€950
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€240
(€2000)
€395
(€3100)
Spouwmuur€210
(€1750)
€580
(€2575)
€790
(€3300)
HR++ glas€205
(€2225)
€305
(€3450)
€390
(€5125)
isolatie balkbrug 7707

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Balkbrug?

Waarom mijn woning in Balkbrug isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100, waarbij u een besparing realiseert van €325 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Karwei, Gamma, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Via (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de factuur krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Balkbrug extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Balkbrug. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Balkbrug wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Balkbrug voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Balkbrug. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen