Isolatie Lutten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lutten? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als bijv. je spouwmuur isoleren en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Lutten. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolerende deuren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lutten-7775

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7775
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop ontdek jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Lutten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lutten is goedkoop (ongeveer € 810 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1800 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lutten kost ongeveer €5200. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. De besparing loopt op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12200. Het rendement is plusminus €800 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we diverse alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Lutten (maart 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een energiezuinige toekomst? Woning Lutten isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. Dat komt neer op €925 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Lutten. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3750)
€815
(€5700)
€1150
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€215
(€2100)
€365
(€3050)
Spouwmuur€275
(€1750)
€460
(€2525)
€830
(€3650)
HR++ glas€205
(€2000)
€275
(€3350)
€430
(€4825)
isolatie lutten 7775

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Lutten?

Waarom mijn woning in Lutten isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Lutten een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Lutten. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Lutten wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lutten voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Lutten. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen