Isolatie Kloosterhaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kloosterhaar? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen als bijv. buitenmuren isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Kloosterhaar. Je kunt denken aan vraagstukken over isolerende raamfolie en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kloosterhaar-7694

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Een verantwoorde keuze
 • Dempt het geluid
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7694
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Hierna zie je de populairste methodes om jouw woning in Kloosterhaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kloosterhaar is voordeling (al vanaf +/- € 920 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kloosterhaar kost doorgaans €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13300. De winst is grofweg €920 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog meer alternatieve vormen. Hieronder beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Kloosterhaar (maart 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of een bewuste gemeenschap? Woning Kloosterhaar isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Kloosterhaar. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3150)
€735
(€7100)
€1220
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€285
(€2500)
€365
(€3400)
Spouwmuur€250
(€1375)
€670
(€2750)
€930
(€3000)
HR++ glas€190
(€2350)
€335
(€3325)
€390
(€5175)
isolatie kloosterhaar 7694

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kloosterhaar?

Waarom mijn woning in Kloosterhaar isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975, dat betekent een winst van 320 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Karwei, Formido, Hornbach, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door de ondersteuning van subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Kloosterhaar een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Kloosterhaar. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Kloosterhaar wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kloosterhaar voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Kloosterhaar. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen