Isolatie Gramsbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gramsbergen? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen zoals de spouw isoleren of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uiteenlopende informatie over isolatie Gramsbergen. Je kunt denken aan thema’s als triple glas en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-gramsbergen-7783

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Duurzame investering
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7783
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest interessante acties om jullie woning in Gramsbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gramsbergen is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 860 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €285 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1925 en het bespaart circa €195, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gramsbergen kost plusminus €5700. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Dit levert op zo’n €750 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gramsbergen (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste gemeenschap? Woning Gramsbergen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 per jaar. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Gramsbergen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€765
(€5050)
€1010
(€9750)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€195
(€1850)
€400
(€2950)
Spouwmuur€300
(€1125)
€610
(€2600)
€900
(€3450)
HR++ glas€225
(€2175)
€300
(€3075)
€440
(€4850)
isolatie gramsbergen 7783

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Gramsbergen?

Waarom mijn woning in Gramsbergen isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3525, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Met hulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Gramsbergen een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Gramsbergen. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Gramsbergen wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gramsbergen voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Gramsbergen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen