Isolatie Rheezerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rheezerveen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. spouwmuurisolatie of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je diverse informatie over isolatie Rheezerveen. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie binnenkant gevel en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-rheezerveen-7797

 • Aantrekkelijk rendement
 • Aangenamer wonen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7797
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website ontdek jij de meest populaire manieren om je woning in Rheezerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rheezerveen kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 920 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €235 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €210 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, steenwol, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rheezerveen kost ongeveer €5500. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het voordeel is ong. €770 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog een aantal alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rheezerveen (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste toekomst? Woning Rheezerveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rheezerveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3200)
€755
(€6600)
€910
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€245
(€2550)
€355
(€2900)
Spouwmuur€385
(€1625)
€670
(€2225)
€850
(€3150)
HR++ glas€230
(€2175)
€325
(€3475)
€440
(€5050)
isolatie rheezerveen 7797

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Rheezerveen?

Waarom mijn woning in Rheezerveen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Energiedirect en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €220 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Formido, Hubo, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Mede door een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 20 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Rheezerveen een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Rheezerveen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Rheezerveen wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Rheezerveen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Rheezerveen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen