Isolatie Rheeze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rheeze? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen als spouwmuurisolatie en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand tref je belangrijke informatie over isolatie Rheeze. Denk aan thema’s als je spouwmuur isoleren en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-rheeze-7794

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Een warmere én stillere woning
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7794
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop vind je de populairste stappen om jullie woning in Rheeze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rheeze is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 730 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €290 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1950 en het resultaat is zo’n €285 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Rheeze kost plusminus €4800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12600. Hiermee bespaar je zo’n €930 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er verscheidene mogelijke werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest rendabele vormen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Rheeze (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke toekomst? Woning Rheeze isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. Dat is dus al gauw €900 p/jaar. Hieronder tref je de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Rheeze. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€875
(€6900)
€1220
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€295
(€2600)
€375
(€3350)
Spouwmuur€235
(€1425)
€710
(€2275)
€785
(€3250)
HR++ glas€210
(€2850)
€335
(€4225)
€445
(€5225)
isolatie rheeze 7794

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Rheeze?

Waarom mijn woning in Rheeze isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250 en besparen tot €340 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Karwei, Hubo, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer een kwart van de onkosten kan je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Rheeze een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rheeze. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Rheeze wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rheeze voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Rheeze. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen