Isolatie Ommen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ommen? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Ommen. We zoomen in op thema’s als warmtereflecterende folie en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ommen-7731

 • Forse besparing mogelijk
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een verantwoorde keuze
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7731
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Ommen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ommen is financieel toegankelijk (al vanaf € 850 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €290 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1900 en je bespaart al snel €200 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ommen kost plusminus €5150. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Je profiteert van grofweg €990 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we nog een aantal mogelijke opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ommen (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame gemeenschap? Woning Ommen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. De besparing komt neer op €925 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Ommen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3900)
€685
(€5500)
€1140
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€280
(€1950)
€310
(€3450)
Spouwmuur€365
(€1525)
€570
(€1950)
€825
(€3075)
HR++ glas€215
(€2925)
€330
(€3400)
€420
(€5175)
isolatie ommen 7731

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Ommen?

Waarom mijn woning in Ommen isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Budget Energie en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3850, waarbij u een besparing realiseert van €285 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo zie je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse acties als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Formido, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ommen

Via opties voor subsidie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Ommen een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.ommen.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ommen
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Ommen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Ommen wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ommen voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Ommen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen