Isolatie Collendoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Collendoorn? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals isolatie van de vloer of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl lees je waardevolle informatie over isolatie Collendoorn. Je leest uitvoerig over topics als spouwmuurisolatie en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-collendoorn-7798

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Duurzame investering
 • Minder storende geluiden
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7798
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal je de meest toegepaste manieren om een woning in Collendoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Collendoorn is financieel toegankelijk (plusminus € 730 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten zijn ongeveer €1700 en de besparing loopt op tot €235, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Collendoorn kost je zo’n €5800. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. De potentiële besparing ligt op €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. De winst is om en nabij €810 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er nog meer populaire alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Collendoorn (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige samenleving? Woning Collendoorn isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar. Hierna bekijk je de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Collendoorn. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3200)
€835
(€7300)
€1080
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€275
(€2650)
€340
(€3150)
Spouwmuur€285
(€925)
€580
(€2125)
€800
(€3600)
HR++ glas€195
(€2850)
€260
(€3175)
€395
(€4550)
isolatie collendoorn 7798

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Collendoorn?

Waarom mijn woning in Collendoorn isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775 en dat levert gemiddeld op €225 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Gamma, Multimate, Hornbach, Formido, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 25 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Collendoorn een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Collendoorn. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips kom je met een isolatieplan Collendoorn wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Collendoorn voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Collendoorn. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen