Isolatie Mariënberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mariënberg? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals triple glas of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Mariënberg. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de binnengevel en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-marienberg-7692

 • Lagere energierekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • CO2 uitstoot beperken
 • Snel te plaatsen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7692
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Mariënberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mariënberg is interessant (vanaf zo’n € 760 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €250 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mariënberg kost plusminus €5500. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. De besparing loopt op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Daarmee bespaar je grofweg €950 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog enkele interessante vormen. Hieronder praten we over de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Mariënberg (maart 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Woning Mariënberg isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2325 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Mariënberg. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3700)
€685
(€4850)
€1230
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€225
(€2250)
€305
(€3150)
Spouwmuur€365
(€1075)
€750
(€2225)
€875
(€3075)
HR++ glas€205
(€2825)
€340
(€3025)
€435
(€5150)
isolatie marienberg 7692

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Mariënberg?

Waarom mijn woning in Mariënberg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750, dat betekent een winst van 310 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Multimate, Praxis, Formido, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Met hulp van een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Mariënberg een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor opties in maart 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Mariënberg. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Mariënberg wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mariënberg voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Mariënberg. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen