Isolatie Hoogenweg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hoogenweg? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals de garage isoleren of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met uitgebreide informatie over isolatie Hoogenweg. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als gevelisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hoogenweg-7793

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7793
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de interessantste manieren om jullie woning in Hoogenweg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoogenweg is goedkoop (rond de € 880 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €210 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hoogenweg kost zo’n €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Het voordeel is pakweg €750 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog een aantal mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoogenweg (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een energiezuinige wereld? Woning Hoogenweg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. Dat komt neer op €1175 per 12 maanden. Op deze website komen we met de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hoogenweg. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€845
(€5250)
€1020
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€250
(€2300)
€335
(€2900)
Spouwmuur€325
(€725)
€540
(€2200)
€880
(€3675)
HR++ glas€205
(€2325)
€320
(€3875)
€450
(€4950)
isolatie hoogenweg 7793

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hoogenweg?

Waarom mijn woning in Hoogenweg isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €305 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Hornbach, Formido, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Via een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 15% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Hoogenweg een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hoogenweg. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Hoogenweg wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Hoogenweg voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Hoogenweg. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen