Isolatie Heemserveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Heemserveen? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie van de zolder of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna check je handige informatie over isolatie Heemserveen. We staan stil bij zaken als isolatie van de vliering en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-heemserveen-7796

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder tocht in huis
 • Goed voor het milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7796
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de meest populaire manieren om jullie woning in Heemserveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heemserveen kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 810 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €215 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heemserveen kost je zo’n €5850. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. De winst is ongeveer €760 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Heemserveen (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame toekomst? Woning Heemserveen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. Dat komt neer op €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Heemserveen. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€855
(€4950)
€1100
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€290
(€2050)
€380
(€3200)
Spouwmuur€175
(€1600)
€560
(€1950)
€945
(€3000)
HR++ glas€230
(€2500)
€305
(€3400)
€445
(€4750)
isolatie heemserveen 7796

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Heemserveen?

Waarom mijn woning in Heemserveen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050 en dat levert gemiddeld op €270 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke klussen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma, Formido, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Heemserveen een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Heemserveen. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Heemserveen wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Heemserveen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Heemserveen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen