Isolatie Brucht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Brucht? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals isolatie van de zolder en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je uiteenlopende informatie over isolatie Brucht. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de gevel en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-brucht-7696

 • Lagere energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7696
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop achterhaal je de meest interessante manieren om jullie woning in Brucht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Brucht is betaalbaar (vanaf ongeveer € 920 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De prijzen fluctueren rond de €2000 en het resultaat is zo’n €270 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, dekens, folie, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Brucht kost je zo’n €4650. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Hiermee bespaar je zo’n €940, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we diverse vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Brucht (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en een bewuste maatschappij? Woning Brucht isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl vind je de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Brucht. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€645
(€4650)
€1250
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€265
(€1650)
€385
(€2800)
Spouwmuur€390
(€1375)
€700
(€2025)
€805
(€3000)
HR++ glas€250
(€2300)
€280
(€3925)
€445
(€5225)
isolatie brucht 7696

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Brucht?

Waarom mijn woning in Brucht isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en dat bespaart tot €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Praxis, Formido, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Brucht extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Brucht. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Brucht wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Brucht voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Brucht. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen