Isolatie Sibculo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sibculo? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Sibculo. Je komt meer te weten over topics als de zolder isoleren en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-sibculo-7693

 • Lagere energierekening
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7693
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Sibculo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sibculo is voordeling (al vanaf +/- € 830 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1775 en het bespaart circa €270, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sibculo kost je zo’n €4650. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. De winst is circa €790 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er nog meer rendabele oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Sibculo (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Sibculo isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 p/jaar. Onderstaand vind je de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Sibculo. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3350)
€855
(€4900)
€1170
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€280
(€2650)
€310
(€3150)
Spouwmuur€400
(€1750)
€630
(€2600)
€925
(€3525)
HR++ glas€190
(€1850)
€325
(€3725)
€380
(€5175)
isolatie sibculo 7693

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in Sibculo?

Waarom mijn woning in Sibculo isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en geeft een besparing van €245 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Te koop bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Praxis, Multimate, Formido, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 25 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Sibculo een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Sibculo. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Sibculo wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Sibculo voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Sibculo. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen