Isolatie De Krim

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in De Krim? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie De Krim. Je kunt denken aan items als de garage isoleren en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-de-krim-7781

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7781
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna check jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in De Krim te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in De Krim is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 790 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €210 (jaarlijkst, tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1925 en het rendement ligt op zo’n €220 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, folie, steenwol, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in De Krim kost doorgaans €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Het voordeel is pakweg €930 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we verschillende populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in De Krim (maart 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning De Krim isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in De Krim. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3900)
€745
(€5750)
€1110
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€270
(€2250)
€340
(€3200)
Spouwmuur€335
(€1450)
€560
(€2550)
€790
(€3500)
HR++ glas€215
(€2375)
€330
(€4075)
€360
(€4800)
isolatie de-krim 7781

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in De Krim?

Waarom mijn woning in De Krim isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en dat bespaart tot €340 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hardenberg

Door te profiteren van een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in De Krim een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hardenberg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hardenberg
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in De Krim. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door middel van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan De Krim wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in De Krim voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in De Krim. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen