Isolatie Boijl

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Boijl? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Boijl. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-boijl-8392

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder problemen met vocht
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8392
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de meest rendabele toepassingen om een woning in Boijl te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Boijl is financieel toegankelijk (al vanaf € 890 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1875 en je bespaart al snel €245 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, folie, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Boijl kost zo’n €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1160. De potentiële besparing ligt op €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. De winst is om en nabij €770 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we diverse alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Boijl (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Woning Boijl isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Boijl. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4300)
€605
(€5150)
€920
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€200
(€1900)
€305
(€3050)
Spouwmuur€365
(€1075)
€720
(€2425)
€900
(€3125)
HR++ glas€245
(€2500)
€305
(€3275)
€365
(€4450)
isolatie boijl 8392

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Boijl?

Waarom mijn woning in Boijl isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3250 en besparen tot €330 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Formido, Multimate, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Boijl extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Boijl. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Boijl wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Boijl voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Boijl. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen