Isolatie Steggerda

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Steggerda? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Steggerda. We bespreken vraagstukken over plat dak isoleren en lambda waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-steggerda-8395

 • Minder energielasten
 • Een gezond wooncomfort
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8395
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk je de interessantste onderdelen om jouw woning in Steggerda te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Steggerda is voordeling (rond de € 760 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per 12 maanden (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €260 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Steggerda kost zo’n €5000. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. De potentiële besparing ligt op €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Daarmee bespaar je ong. €970 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens onderscheiden we meerdere interessante vormen. Hierna benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Steggerda (maart 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Steggerda isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl check je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Steggerda. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3200)
€755
(€6500)
€1200
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€240
(€2350)
€335
(€3350)
Spouwmuur€385
(€1750)
€540
(€2775)
€840
(€3675)
HR++ glas€205
(€1825)
€260
(€4000)
€425
(€5250)
isolatie steggerda 8395

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Steggerda?

Waarom mijn woning in Steggerda isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Via een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Steggerda een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de status in maart 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Steggerda. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Steggerda wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Steggerda voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Steggerda. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen