Isolatie Sonnega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sonnega? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als het dak isoleren of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je bruikbare informatie over isolatie Sonnega. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de spouwmuur en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-sonnega-8478

 • Besparen op energienota
 • Een prettig leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8478
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Verderop check jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Sonnega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sonnega is interessant (vanaf plusminus € 900 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per 12 maanden (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn gemiddeld €1775 en de besparing loopt op tot €235, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sonnega kost plusminus €5700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Hiermee bespaar je grofweg €920 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog enkele populaire alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sonnega (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Sonnega isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. Dat is dus al gauw €1200 per 12 maanden. Hierna check je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Sonnega. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€745
(€4650)
€1220
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€215
(€2250)
€350
(€3350)
Spouwmuur€330
(€825)
€480
(€2700)
€900
(€3050)
HR++ glas€245
(€2350)
€290
(€3400)
€375
(€4875)
isolatie sonnega 8478

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Sonnega?

Waarom mijn woning in Sonnega isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250 en geeft een besparing van €300 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Mede door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Sonnega een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor opties in maart 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Sonnega. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Sonnega wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sonnega voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sonnega. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen