Isolatie Oosterstreek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oosterstreek? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering als bijv. spouwmuren isoleren en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Oosterstreek. Denk aan items als de kruipruimte isoleren en U-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-oosterstreek-8388

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8388
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de interessantste toepassingen om jouw woning in Oosterstreek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oosterstreek kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 860 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €235 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1625 en het bespaart circa €280 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, folie, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oosterstreek kost gemiddeld €5700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De potentiële besparing ligt op €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Hiermee bespaar je grofweg €780 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene rendabele opties. In onderstaande tekst beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Oosterstreek (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een groenere samenleving? Woning Oosterstreek isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oosterstreek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3350)
€695
(€4650)
€920
(€8550)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€185
(€2100)
€325
(€2700)
Spouwmuur€365
(€1200)
€510
(€2400)
€885
(€3600)
HR++ glas€245
(€2100)
€265
(€3675)
€385
(€4700)
isolatie oosterstreek 8388

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Oosterstreek?

Waarom mijn woning in Oosterstreek isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en dat bespaart tot €250 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Formido, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Via een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oosterstreek een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Oosterstreek. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oosterstreek wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Oosterstreek voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Oosterstreek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen