Isolatie Nijeholtwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nijeholtwolde? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie van muren of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Nijeholtwolde. Bijvoorbeeld thema’s als plat dak isoleren en R-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nijeholtwolde-8488

 • Lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Dempt het geluid
 • Een hoger energielabel

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8488
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf check je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Nijeholtwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nijeholtwolde is betaalbaar (al vanaf +/- € 960 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €200 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1800 en de besparing loopt op tot €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nijeholtwolde kost ongeveer €5150. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Daarmee bespaar je circa €780 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verschillende mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nijeholtwolde (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Woning Nijeholtwolde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 per jaar. Op deze website check je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Nijeholtwolde. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€875
(€6750)
€1010
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€200
(€2450)
€385
(€3500)
Spouwmuur€395
(€1250)
€580
(€2600)
€850
(€3275)
HR++ glas€230
(€2975)
€305
(€3875)
€385
(€5400)
isolatie nijeholtwolde 8488

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nijeholtwolde?

Waarom mijn woning in Nijeholtwolde isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425 en dat bespaart tot €260 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door te profiteren van subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n een kwart van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Nijeholtwolde een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Nijeholtwolde. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Nijeholtwolde wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Nijeholtwolde voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Nijeholtwolde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen