Isolatie Vinkega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Vinkega? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouwmuur isoleren en isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Vinkega. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de spouw en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-vinkega-8393

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8393
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna check je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Vinkega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vinkega is aantrekkelijk (om en nabij de € 730 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en de winst ligt rond de €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vinkega kost +/- €5150. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. De potentiële besparing ligt op €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het voordeel is pakweg €790, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we allerlei aantrekkelijke alternatieven. Hieronder praten we over de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Vinkega (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere maatschappij? Woning Vinkega isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Vinkega. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4350)
€745
(€6150)
€1220
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€245
(€1750)
€320
(€3400)
Spouwmuur€230
(€1350)
€640
(€2000)
€910
(€3050)
HR++ glas€235
(€2975)
€340
(€4200)
€375
(€4500)
isolatie vinkega 8393

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Vinkega?

Waarom mijn woning in Vinkega isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Budget Energie of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hornbach, Hubo, Formido, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Vinkega een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Vinkega. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Vinkega wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vinkega voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Vinkega. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden jou een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen