Isolatie Zandhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zandhuizen? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als de bodem isoleren of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Zandhuizen. Bijvoorbeeld topics als dakisolatie en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-zandhuizen-8389

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettig binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Brandbeschermend
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest interessante methodes om je woning in Zandhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zandhuizen kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 960 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, kosten maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1850 en het bespaart circa €185 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, glaswol, steenwol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zandhuizen kost om en nabij de €5000. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Hiermee bespaar je plusminus €860, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we allerlei mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zandhuizen (maart 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Zandhuizen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zandhuizen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€735
(€4500)
€1120
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€295
(€1950)
€320
(€3150)
Spouwmuur€200
(€1100)
€730
(€2325)
€925
(€3225)
HR++ glas€190
(€2175)
€325
(€3875)
€390
(€5200)
isolatie zandhuizen 8389

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zandhuizen?

Waarom mijn woning in Zandhuizen isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775, dat betekent een winst van 320 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Karwei, Hubo, Formido, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Zandhuizen een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Zandhuizen. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Zandhuizen wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zandhuizen voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Zandhuizen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen