Isolatie De Hoeve

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in De Hoeve? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals muren isoleren en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie De Hoeve. Je kunt denken aan topics als tussenwanden isoleren en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-de-hoeve-8394

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Weinig last meer van vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8394
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl tref jij de meest interessante manieren om jullie woning in De Hoeve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Hoeve is goedkoop (gemiddeld zo’n € 760 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in De Hoeve kost plusminus €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12500. Hiermee bespaar je grofweg €830 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog meer populaire uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in De Hoeve (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijkertijd een bewuste wereld? Woning De Hoeve isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 op jaarbasis. Op deze website vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in De Hoeve. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4100)
€855
(€5300)
€920
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€210
(€1800)
€330
(€2800)
Spouwmuur€295
(€1400)
€590
(€2600)
€920
(€3575)
HR++ glas€225
(€1850)
€280
(€4025)
€360
(€4525)
isolatie de-hoeve 8394

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in De Hoeve?

Waarom mijn woning in De Hoeve isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200, waarbij u een besparing realiseert van €200 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Formido, Karwei, Hubo, Multimate, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Mede door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in De Hoeve een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de status in februari 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in De Hoeve. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan De Hoeve wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in De Hoeve voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in De Hoeve. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen