Isolatie Nijelamer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nijelamer? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Nijelamer. We bespreken thema’s als isolatie van de binnengevel en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nijelamer-8487

 • Besparen op energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8487
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal jij de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Nijelamer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nijelamer is betaalbaar (al vanaf +/- € 750 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €290 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en het resultaat is zo’n €210 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, folie, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nijelamer kost plusminus €4500. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €990. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13200. Hiermee bespaar je ong. €850 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er allerlei mogelijke opties. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nijelamer (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Woning Nijelamer isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2825 m3. Dat is dus al gauw €1475 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nijelamer. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3900)
€635
(€5000)
€1110
(€9350)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€180
(€1600)
€350
(€3400)
Spouwmuur€395
(€925)
€680
(€2700)
€825
(€3300)
HR++ glas€205
(€1850)
€300
(€3850)
€420
(€4675)
isolatie nijelamer 8487

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Nijelamer?

Waarom mijn woning in Nijelamer isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide klussen als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Multimate, Formido, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15% van de onkosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Nijelamer een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor opties in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Nijelamer. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Nijelamer wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Nijelamer voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Nijelamer. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen