Isolatie Nijetrijne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nijetrijne? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels haalbare maatregelen zoals isolatie van buitenmuren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Nijetrijne. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolerende raamfolie en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-nijetrijne-8481

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Reductie geluid
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8481
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna lees jij de interessantste acties om jullie woning in Nijetrijne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nijetrijne kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 980 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1600 en de besparing loopt op tot €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, steenwol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nijetrijne kost ongeveer €5550. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Dit levert op grofweg €860 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook kennen we nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Nijetrijne (april 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Nijetrijne isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Hierna vind je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Nijetrijne. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4250)
€685
(€5050)
€1160
(€8650)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€255
(€2250)
€305
(€3450)
Spouwmuur€340
(€1400)
€750
(€2075)
€830
(€3575)
HR++ glas€245
(€2525)
€310
(€4200)
€390
(€5375)
isolatie nijetrijne 8481

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Nijetrijne?

Waarom mijn woning in Nijetrijne isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Delta of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950, waarbij u een besparing realiseert van €270 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Hornbach, Formido, Praxis, Multimate, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Nijetrijne een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nijetrijne. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nijetrijne wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Nijetrijne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Nijetrijne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen